BIBLIOTECA

Biblioteca Comunala Timișești este bibliotecă publică cu profil enciclopedic, pusă în slujba comunității din Comuna Timisesti și permite accesul gratuit la colecții, baze de date și surse proprii de informații asigurând egalitatea accesului la informație și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statutul social ori economic, de vârstă, sex, apartenență politică, religioasă ori etnică. Biblioteca Comunală Timisesti este bibliotecă de drept public, înființată și organizată de și în subordinea Consiliului Local al Comunei și funcționează potrivit prezentului regulament și legislației în vigoare (Legea nr. 334 din 31 mai 2002 *** republicată, și publicată în Monitorul Oficial nr 132 din 11 februarie 2005).
 Încă din 1986  Biblioteca Comunala Timisesti are sediul in căminul cultural si deține 6564 de volume din toate domeniile cultural–ştintifice.
Biblioteca este dotată prin programul Biblionet cu 4 calculatoare conectate la Internet. Pe langa aceste calculatoare, Biblioteca un primit un pachet standard deechipamente: casti, camere web, UPS-uri, router-ul, imprimanta, scanner, proiector cu ecran. Obiectivul programului "Biblionet - lumea în biblioteca mea" este de a facilita accesul populaţiei la mijloacele tehnologiei informaţionale.
Publicul va beneficia de ajutorul bibliotecarului, care are un rol foarte important în consilierea utilizatorilor în mânuirea calculatorului şi în obţinerea informaţiei.
Majoritatea activităţilor cuprinse în programul de activitate şi-au propus creşterea calităţii serviciului şi atragerea unui număr mai mare de cititori .
Programul activităţilor cultural-educative şi informaţionale al Bibliotecii
-activităţi de promovarea cărţii şi a lecturii printre copii;
-formarea deprinderilor de lectură permanentă şi a culturii informaţiei a utilizatorilor;
-răspândirea cunoştinţelor şi informaţiei de ordin cultural şi ştiinţific;
-satisfacerea intereselor şi cerinţelor de informare, studiu şi delectare a utilizatorilor;
-atragerea noilor utilizatori la bibliotecă; promovarea serviciilor bibliotecii;
-valorificarea fondului documentar al bibliotecii;
-sporirea imaginii bibliotecii şi a bibliotecarului în societate.